Kachní sádlo je skvělé na opékání brambor, nebo pečení kořenové zeleniny a česneku. Dokáže přidat chuť nevýraznému kuřeti, když jej před pečením potřete kachním sádlem. Nebo nahradí máslo v bramborové kaši, když třeba potřebujete vařit bez mléka. Zásadní otázka je – jak dostat tuk z kachny, aby zůstalo hezky šťavnaté maso? Máte několik možností. Můžete pěkně bez stresů, bez debat a bez problémů celou kachnu nasolit, nakmínovat, zavřít do pekáčku, večer uložit do trouby vyhřáté na 120°C a nechat ji do rána být. Jen před nedělním obědem troubu zase zapnete, rozpálíte na 200°C a necháte dopéct kůrčičku. V takovém případě vám ale hrozí, že se maso nevzhledně rozpadne. Bude skvělé do tortilly se salátem nebo do jarního závitku s doprovodem pálivé omáčky. Kachně ke knedlíku a zelí budete muset věnovat o trošičku víc pozornosti. Nejdřív nařežte kůži na prsou do kříže. Dávejte pozor, abyste prořízli jen kůži a tuk, ale už ne maso. Kolem stehen, kde jsou další zásoby tuku, kůži propíchejte nožem. Opět dávejte pozor, ať neporušíte maso a neteče vám z něj šťáva. Rozpalte troubu na 150-160°C, kachnu položte na rošt nad pekáček, ať má tuk kam odkapávat, a pečte asi 4 hodiny. Každou hodinu kachnu vytáhněte, otočte, a kůži znovu propíchejte. Nakonec dopřejte drůbeži ještě 10 minut při 200°C. A pokud chcete elegantně zlatohnědou, sladce pálivou kůrčičku, svařte si dvě lžíce medu, tři lžíce pomerančové šťávy, po lžíci sojové omáčky a chilli omáčky na hustý sirup. Tím kachnu na závěr rovnoměrně potřete a přidejte jí ještě pět až deset minut v troubě. Pak už jen rozporcovat a servírovat. Poslední možnost je kachna pro velmi zaměstnané ženy podle Iny Garten. Ořežte všechnu přebytečnou kůži a tuk, kachnu propíchejte vidličkou (opět jenom kůži a tuk) a hodinu ji vařte mírným varem zcela ponořenou v kuřecím vývaru. Pokud nemáte po ruce vývar, nechte umělé kostky odpočívat a ochuťte vodu výraznými bylinkami a kouskem čerstvého zázvoru. Vylovte kachnu, osušte ji, pokud máte čas, nechte ještě půl hodinky oschnout kůži, aby se lépe vypekla. Rozpalte troubu na 250°C, vytřete pekáček trochou kachního tuku z vývaru, kachnu zavřete na půl hodiny do trouby, pak ji nechte ještě 20 minut odpočívat zabalenou v alobalu mimo troubu. Voilà, dvouhodinová kachna.