Bloody Mary

Představa slaného koktejlu se některým z nás může příčit, ale Bloody Mary je klasika, kterou je dobré mít v repertoáru. Kvalitní vodka a rajčatová šťáva jsou stejně samozřejmé jako neošizený worchester. S vlastní worcesterovou omáčkou bude vaše Bloody Mary naprosto nepřekonatelná. Základní verzi snadno doplníte a upravíte podle vlastních preferencí. Ostatně každý barman si chce míchat svůj nepřekonatelný originál.

Suroviny:
4 cl vodky
8 cl rajčatové šťávy
1 cl worcesterové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
střik tabasca
špetka soli a pepře
led
řapík celeru k podávání

Postup:
1.Smíchejte vodku s rajčatovou šťávou, worcesterem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem. Promíchejte. Koktejl můžete i protřepat v šejkru, zkuste, která verze vám bude víc vyhovovat.
2.Do vysoké sklenice nasypte led. Zalijte koktejlem a ozdobte řapíkatým celerem.

Tip:
Bloody Mary má pověst vyprošťováku. Worchester s tabascem totiž zaručeně probudí nejen otupělé chuťové pohárky. Koktejl si vychutnejte i v nealkoholické verzi Virgin Mary, alkohol prostě vynecháte bez náhrady.
Alkohol můžete různě obměňovat, běžně se míchají verze s tequilou, ginem, dokonce i saké nebo pivem. Pro ještě pikantnější chuť můžete přidat strouhaný křen, dokonce byste našli i verzi s wasabi. Té už ale ani při nejlepší vůli nemůžete říkat Bloody Mary.
S ozdobami k podávání si taky můžete vyhrát. Pro ty, kdo se drží při zemi, nabízíme olivy, nakládané okurky, či mrkev. Při hledání té nejlepší verze se ale setkáte i s kousky ozdobenými sýrem, sušeným hovězím, nebo krevetami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *